Посещения:
Днес: 5Общо: 122301

10. Справки и Отчети от Складова Програма

Ръководство за Работа » 10. Справки и Отчети от Складова Програма

Има няколко типа справки в складова програма Di-Skald. Те ще Ви помогнат да узнаете как фирмата се движи. Започнете като кликнете върху иконата за Справки / Отчети.


Това ще покаже панела за справки.

 

 От тук може да изпълните различните видове справки на програма.

 

До момента Di-Sklad разполага с 3 основни типа справки: Общи, Подробни и Графични

  • Обобщените доклади Ви дават обща информация за избран период. Изобразява таблица с вид:

Можете да сортирате данните, като кликнете върху заглавията на колоните. Както споменахме по-рано, ако имате нужда от повече контрол, може да експортирате тези данни за Excel.

  • Подробните доклади Ви дават детайлна - подробна информация за всяка една продажба. Това позволява наистина да навлезете в спецификата на Вашата фирма. Изобразява следната таблица:

Вие не можете да сортирате този доклад кликайки върху заглавията на колоните, но можете да извлечете детайлни подробности. Щракнете върху знака "+", който е до всяка продажба. Това ще зареди инвентарните редови единици продажбата. 
В същото време може да кликнете върху № продажба (Прод.№), което ще отвори на нов прозорец функцията за редактиране на продажба и фактуриране:

От тук можете да редактирате датата, клиентите, операторите и да добавите коментар. Когато сте доволни от промените, щракнете върху синия бутон "Напред".
Ако искате да изтриете продажбата, натиснете върху бутона в дясно "Изтрий продажбата". Като натиснем върху стрелката, количествата от продажбата се връщат и актуализират в склада.
Ако искате на прегледате бележката натиснете върху Бележка.
ВНИМАНИЕ!
Кликайки върху Фактура, Проформа-Фактура, Кредитно Известие, Гаранционна Карта и П.П.Проток се ГЕНЕРИРА нов номер за съответният документ.

 

  • Погледнете по менюто - Графични Доклади. След избиране на желан графичен доклад се отваря ново поле, в което се избира период за определената справка. По този начин се филтрира и генерира информацията.
     

 Предварително готовите периоди - "Днес", "Вчера", "Последните 7 дни", "Този месец", "Миналия месец", "Тази година", "Миналата година" или "Целия период" Ви дават възможност за по-лесна и по-бърза работа със справките.

В този пример ще разгледаме период: от 01 Май 2013г. до 01 Юли 2013г.

Щракнете върху бутона "Напред", за да изпълните отчета.
Линейната диаграма ще бъде генерирана с "Доход" на едната ос и "Дата" от другата.
 
 

Графичен доклад за продажби по категории за период: от 01 Май 2013г. до 01 Юли 2013г.

Графичен доклад за продажби по Клиенти за период: от 01 Май 2013г. до 01 Юли 2013г.